fredag 27 mars 2015

Mer om kvinnans sexuella frigörelse

Jag funderar mycket på det här med Den Nya Tidens syn på sex. I synnerhet kvinnors numer socialt accepterade sexuella utlevelse. Överallt blir vi matade med den här idén om att vi kvinnor ska ta för oss. Ligga runt. Ha sex på våra villkor. Men ingenstans innebär detta att vi verkligen ska ha sex på våra riktiga villkor. Det antas helt enkelt att kvinnor lever ut sin sexualitet genom att ligga runt med random män. Alltså, jag förstår verkligen inte varifrån denna bilden av kvinnlig sexualitet kommer? Fortfarande är det så att majoriteten av de heterosexuellt aktiva kvinnorna inte får orgasm genom penetration. Fortfarande är det så att många kvinnor inte får orgasm alls i heterosexuella möten. Eller förhandlar bort sin orgasm med inställningen att det inte är så jäkla viktigt. Jag menar, hur stor är njutningen/utdelningen av denna "nya" frihet? Nu skulle många kvinnor hävda att de visst gillar penetrerande sex och njuter massor av män i sina kroppar eller på annat sätt njuter av män, men alltså på riktigt, om vi gräver djupt inom oss själva, tycker vi att heterosex med random okänd man verkligen är så jäkla gött? Jag kan förstå om man lever i en relation med en man som är lyhörd, kan sin kvinna och kan ge henne det hon behöver, då finns ju njutningen där. Men hur kan man anta att alla män därute som finns på marknaden bara per automatik kan ge en kvinna det hon vill ha? Ofta är det ju så med sex att det krävs en viss tid, en viss personkännedom, för att det ska bli bra för en kvinna. En man njuter alltid, det kan jag nog med säkerhet säga, av en i hans ögon vacker kvinna som han får penetrera. Men en kvinnlig sexualitet är ju annorlunda? Övning ger färdighet kanske nån vill säga, men jag undrar, VARFÖR övning? För en man blir ju sex ofta bra utan "övning". En man får oftast orgasm genom regelrätt samlag. Han behöver inte öva, lida, testa och utforska. Han trycker in den och bam! Orgasmen finns där. Vi kvinnor ska däremot inte förvänta oss nån självklar tillfredsställelse med en gång. Får vi det har vi tur, men annars är det ju bara att träna, leta vidare. Nej varför ska man lägga tid på det? Kanske vore det bättre att ärligt och rakt, innan man går hem tillsammans, fråga: Vet du hur man smeker klitoris? Jag vill ha det så här, kan du ge mig det? Isåfall kör vi. Men inte ens det kan ju garantera nån utväxling.

Nåväl. Jag har iallafall aldrig upplevt ett första sexuellt möte med en person som tillfredsställande. Aldrig. Hur kär eller kåt jag än har varit. Man känner inte personen, han känner inte en själv. Han gör det han är van att göra och en själv tar emot och kanske inte alltid vågar säga som det är. Jag menar att en genuin sexuell frigörelse snarare borde handla om att frigöra sig från manlig sexualitet. Att sluta se på sig själv med mäns ögon. Sluta relatera sin njutning till manlig njutning. Att ta för sig i det här fallet skulle snarare vara att kanske sluta ha sex med män. Eller låta en man tillfredsställa en utan att han får ut nåt av det. Eller kanske inte ha sex alls med nån annan än sig själv? En frigörelse är ju att göra sig fri, från det som varit, från de bojor som har fjättrat kvinnlig lust i så många år. Kvinnor har ju i alla tider haft sex med män på mäns villkor, vad är det nya och frigörande i det? Är det det faktum att kvinnor nu mer eller mindre "tillåts" att ta initiativet till sex utan att samtidigt kräva/vilja ha nån form av bindning till sin sexpartner? Alltså knulla utan krav? Det låter ju jäkligt bekvämt för alla män som inte gör annat än letar fitta dagarna i ända men gärna slipper ansträngningen det innebär att faktiskt lära känna en person. Så bra att vi nu släpper lös den så kallade kvinnliga sexualiteten så att kvinnor kan erbjuda sina kroppar utan krav. Utan krav på ansvar, utan krav på njutning. Men se upp kvinna, ta inte för dig av fel man. Blir du våldtagen eller utnyttjad, så är det ju ditt fel. Alla vet ju att kvinnor borde skydda sig själva! Gå hem med okänd man? Vad tänkte du med egentligen? Kort kjol och stringtrosor? Det fattar ju vem som helst att du lockar män med din utmanande sexighet. Du gör ju det medvetet! Du gillar ju det!

Fy. Gamla ruttna förlegade strukturer förpackade i frihet och "jämställdhet". Det finns inget fritt och jämställt i att tillfredsställa den manliga blicken, den manliga sexualiteten. Det finns ingen frihet i att dansa den patriarkala dansen inte ens med utgångspunkten "mitt fria val".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.