onsdag 14 mars 2018

Mitt pronomen är @

Min guilty pleasure är instagram-bråk. Jag läser och förundras och förfasas. Nåt som pågått ett tag är ju en diskurs kring intersektionalitet, kön, identifikation, trans, inkludering och tolkningsföreträde. Jag ser en grupp unika små snöflingor ligga och vrida sig i kränkhetsplågor. De skriver hela brev om hur enskilda personer har kränkt deras existens i princip ända sen 2001. I princip bara genom att finnas. De kräver dessa personers avgång. Typ, det enda som kommer att funka är att du (den utpekade personen), avsäger dig ditt kända namn, börjar om på nytt, avbryter samarbeten med diverse personer. Som att oj, vad betydelsefulla ni är. Vad händer om personerna inte gör som ni säger? Låter den kackiga texten ligga kvar på nätet? OOooohhh va läskigt.

Alla är fucking unika små moln som kräver att ha ett eget pronomen och att folk ska fatta att de vill kallas träd eller fisk eller what ever de nu identifierar sig som. De skriver i sina presentationer; jag är en ickebinär afab mitt pronomen är dem. Och en ba, du är assigned female at birth, du ser ut, och klär dig som en kvinna, det framgår att du har en fitta och livmoder. Du är alltså i alla bemärkelser en person som av samhället kodas och tolkas som kvinna, en hon. Men nej, säger man "hon", då bidrar man typ till den här personens, och andras, nära förestående självmord.

Och ifrågasätter man hela den här identifikationsgrejen, ja då dödar man folk på löpande band. Man är alltså en mördare i deras ögon. Mördarna är alltså inte de män som utsätter förtryckta grupper för hatbrott, utan de kvinnor/feminister som vägrar skriva under på det här tramset, eller som gud förbjude råkar säga fel saker. Och har de väl utsett dig till det svarta fåret, ja då skyr de inga medel för att sätta dit dig, trycka ner dig, radera din existens. Konton blir anmälda och nedstängda, drev startas, hot utdelas. Och det allra lustigaste är när de så kallade "Allierade" ska komma till deras försvar. Vanliga "CIS"-kvinnor som anammat hela den här queera idén, som ska komma som vita riddare och "backa" sina syskon... Och så tolkningsföreträdet! Det förbannade tolkningsföreträdet! Som en tävling i vem som är mest förtryckt. Den som har flest lager av förtryck vinner! Den får uttala sig om vad som helst utan ifrågasättande! Gud förbjude om någon med lite färre lager kritiserar en korkad åsikt som den mest förtryckta har! Då slängs tolkningföreträdet fram och den andra ska "Backa och lyssna!" "Backa lyssna och ta till dig!" Skriar de. Alla dessa uttryck... Så fascinerande.

Så länge du har alla lager av förtryck att gömma dig bakom så kan du i princip slänga ur dig vad skit som helst.

Det är den "intersektionella" feminismen for ya! LOLz...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.